Ingyen lubickolhatunk a Hullámban az úszás napján

2013. június 12. szerda 17:02

Ingyen lubickolhatunk a Hullámban az úszás napján

"Mindenki legyen vizes!" - adta ki a jelszót a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) június 22-ére, amely napot - külföldi példákat követve - a magyar úszás napjának nyilvánították. Ennek jegyében a Balatonon nyíltvízi versenyen, országszerte - közte a pécsi Hullámfürdőben - pedig kedvezményes uszoda- és strandbelépőkkel várják a mozogni vágyókat.

Június 22-én a Balatonon tartják a magyar úszás napjának központi rendezvényeit - amelynek keretében a MÚSZ Füreden rendezi meg a nyíltvízi Európa Kupát (10 kilométeren Risztov Éva először úszik az olimpia után), a nyíltvízi országos bajnokságot, valamint a mindenki számára nyitott Tihany - Balatonfüred úszóviadalt. A 3,2 kilométeres távon bárki megpróbálhatja megelőzni Gyurta Dánielt, Hosszú Katinkát, Cseh Lászlót, Jakabos Zsuzsannát és a jelen többi klasszisát - nem is beszélve a múlt nagyságairól, Darnyi Tamásról, Szabó Tündéről, Hargitay Andrásról és a többi legendás úszóról.

 

Az idén már országossá bővülő kezdeményezéshez 168 település csatlakozott kedvezményes fürdőbelépőkkel és programokkal. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a Hullámfürdő szabadtéri strandjára várja 22-én 15 órától zárásig ingyenes belépővel (az egyéb szolgáltatásokért, mint szauna stb. ezen a szombat délutánon is fizetni kell) a betérőket - a cél az egészséges életmód, a rendszeres mozgás népszerűsítése itt is, ahogy az egész országban.

Az úszás napjához kötődően a Hullámfürdőben emellett aznap 14.30-kor a család jelenlétében születése 100. évfordulója tiszteletére megkoszorúzzák a sportuszoda névadója, az 1936-os berlini olimpián a 4x200-as gyorsváltó tagjaként Európa-csúccsal bronzérmes, főiskolai világbajnok, sokszoros magyar bajnok egykori pécsi úszó, Abay Nemes Oszkár emléktábláját.