A pécsi ellenzék már elkészítette Kertváros fejlesztését célzó koncepcióját

2023. december 14. csütörtök 14:26

A pécsi ellenzék már elkészítette Kertváros fejlesztését célzó koncepcióját

A Fidesz és a kereszténydemokraták már 2023 nyarán kidolgozták azokat a fejlesztései irányvonalakat, amelyek mentén Pécs Kertvárosnak nevezett városrésze, egy új koncepció mentén még otthonosabbá, kényelmesebbé, zöldebbé és általában a 21. századi nagyvárosok követelményeinek megfelelővé válhat, írta közleményében a pécsi Fidesz-frakció.

 

"Tisztában vagyunk vele, hogy sokat kell még dolgoznunk azért, hogy minden tervünket megvalósítsuk, de felkészültünk. Amennyiben a pécsiek 2024-ben a jobboldalnak szavaznak bizalmat, akkor ismét útjára indítjuk Kertváros utóbbi években megrekedt modernizálását. Ennek jegyében:

• 1000 új parkolóhelyet létesítünk a kertvárosi lakosság kényelmét növelendő,
• újra megnyitjuk a Kertvárosi Rendelőintézet Péterffy Attila által bezárt szakrendeléseit,
• 10.000 új csemetefa ültetésével bővítjük a panelok közti zöldterületek kiterjedését,
• az ipari park feltöltésével tovább növeljük a munkahelyek számát a városrészben élők számára,
• megszüntetjük az átmenő kamion és teherforgalmat a Maléter Pál úton és a Siklósi úton,
• A jelenlegi duplájára, azaz 300 hektárra növeljük a Tüskésréti-tavat övező erdőség területét, mely Kertváros tüdejét képezi.

Természetesen ezeken, a már az elmúlt hetekben ismertetett elképzeléseinken túl, még számos javaslatunk van Kertváros vonatkozásában, amelyeket a jövő év folyamán fogunk ismertetni. Abban a konzultációban pedig, amelyet Csizmadia Péter kezdeményezésére indítunk 2024 tavaszán, a kertvárosiak városrész specifikusan is elmondhatják majd, mire lenne még szükségük, milyen Kertvárost szeretnének a jövőben.

Itt az idő, hogy Pécsnek olyan vezetése legyen, amely meghallja a kertvárosiak szavát, olvasható a közleményben.

EQM