Annyira civilek a pécsi balliberálisok, hogy Gyurcsány kampányol mellettük

2019. október 06. vasárnap 15:00

Annyira civilek a pécsi balliberálisok, hogy Gyurcsány kampányol mellettük

Az MSZP egykori elnöke, a 2006-os véres tömegoszlatások idején regnáló miniszterelnök, a DK mostani vezetője aktívan beszállt a pécsi kampányba, és a Mindenki Pécsért Egyesület által képviselt csonkaellenzék mellett kampányol, írta a PécsMA.hu .  

 

 

Néhány hete már járt Pécsen Gyurcsány Ferenc, ám az akkori látogatását a helyi, a balliberálisok számára mértékadó portálok agyonhallgatták, holott a város főterén egy népszerű kávézóban találkozott szimpatizánsaival.

Már akkor sem volt kizárható, hogy Gyurcsány titokban a csonkaellenzéki - az LMP, az MKKP és a Mi Hazánk nélküli - balliberális összefogás jelöltjével, a civilek által mecseki erdők elégetésével vádolt Péterffyvel találkozott.

Gyurcsány eddig várt ki azzal, hogy nyíltan felvállalja egykori (MSZP) is mostani (DK) pártjainak emberei által irányított Mindenki Pécsért Egyesület támogatását, ám egy minap netre felkerült - egyik jelöltjüket támogató - kampányvideóban teljes mellszéllességgel Péterffyék mellé állt.

A szervezet egyébként nemcsak Gyurcsány személyét próbálja eltitkolni a választók előtt, hanem a jelöltjeinek a pártját is. A szavazólapon ugyanis nem lesz látható, hogy az MSZP, a DK és a velük szövetkező Jobbik és Momentum áll valójában a jelöltjeik mögött - sőt, még plakátjaikon is sokszor mindössze 3 centiméteres logókat használnak, amelyek így szinte felismerhetetlenek.

A csonkaellenzék egyébként győzelme esetén káoszra és zavarra készül, hiszen Péterffy nemrég azt is kijelentette, hogy amint megalakul a közgyűlés szét fognak bomlani, és maga is attól tart, hogy lesznek zavarok.

Cikkünk a pécsi balliberális „értelmiségi" körökből érkező legutóbbi erőszakos fenyegetés és a korábbi életveszélyes fenyegetések miatt szerkesztőségi írásként jelenik meg.

EQM