Átadták a Special Pécs irodáját

2011. március 12. szombat 20:00

Átadták a Special Pécs irodáját
Március 10-én megnyitotta kapuit a Special Pécs ügyfélszolgálati irodája. A program, amely klaszter formában, több helyi civil szervezet összefogása és közös pályázata révén valósulhat meg, a helyi, fogyatékkal élők életminőségének, társadalmi kapcsolatrendszerének fejlesztéséért, munkalehetőségeik bővítéséért próbál tenni hazai állami és az Európai Unió Szociális Alapjának támogatásával (TÁMOP - 5.5.1/A-10/1-2010-0007) 2010 augusztusától 2012 márciusáig. A Special Pécs az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, teljes költségvetése 59.532.000 forint.

A Special Pécs összefogás a Pécsett élő fogyatékos emberekért, amelyet civil szervezetek, állami intézmények, piaci szolgáltatók, foglalkoztatók, valamint magánszemélyek alkotnak és szerveznek felismert érdekeik és elismert társadalmi célok szerint. - Mérföldkő az iroda megnyitása több szempontból is - mondta Pintér Csaba, a program szakmai vezetője a megnyitón. - Egyrészt az ezen a területen tevékenykedő helyi szakmai civil szervezetek összefogásának egyik mutatója, másrészt pedig amiatt, hogy a program először szólítja meg jól összefogott, részletesen felépített struktúra mentén a fogyatékosokat érintő szolgáltatókat: civileket, önkormányzati és állami szereplőket, valamint vállalkozásokat, munkáltatókat.

A program során a többi között kitűzött cél, hogy a fogyatékos emberek problémáinak megoldása gyorsabbá és hatékonyabbá váljon majd, valamint várhatóan erősödik a piaci szereplők felkészültsége és motivációja a célcsoport befogadására.

Az ügyfélszolgálati iroda - amelynek belső kialakításához előzetesen kikérték fogyatékkal élők véleményét is - a Rákóczi út 55. szám alatt, a földszinten található meg. Ide várják mindazokat, magánszemélyeket, szolgáltatókat, vállalkozásokat, akik érdeklődnek az együttműködési lehetőségek iránt.

A program elindította facebook-csoportját is, amelyhez itt lehet csatlakozni: www.facebook.com/specialpecs. Az oldalon a legfrissebb hírekről azonnal értesülhet az érdeklődő.

A Special Pécs Klaszter tagjai:
- Fogd a Kezem Alapítvány
- Kerek Világ Alapítvány
- Ki-Látás Közhasznú Alapítvány
- Másképmás Esélyegyenlőség Emberközpontú Szemlélettel Közhasznú Alapítvány
- Retextil Alapítvány

Z. B. T.