Hófehér majomkölyköt is megnézhetünk a szombattól látogatható pécsi állatkertben

2020. május 09. szombat 14:10

Hófehér majomkölyköt is megnézhetünk a szombattól látogatható pécsi állatkertben

Csaknem kéthónapos kényszerszünet után szombattól ismét várják a látogatókat a pécsi állatkertben. A nyitás előtti napokban is önkéntesek segítettek az előkészületekben, mások mellett a Betyársereg tagjai adományokkal, s kétkezi munkával. 

 

Új lakóval gyarapodott a kényszerszünet alatt a Zoo. A zászlósfarkú kolobuszok, más néven gerezák eggyel többen vannak. A kis majom különlegessége, hogy hófehér, egyelőre az anyján csimpaszkodik. 

A pécsi önkormányzat tulajdonában lévő állatkert bezárását március 14-én rendelte el Péterffy Attila polgármester.

Az intézmény néhány héttel később kérte a látogatókat és a vadasparkkal szimpatizálókat adományozásra, hogy az "állatok ellátását akadálytalanul tudják folytatni, illetve a dolgozók közül senkinek ne kerüljön veszélybe a megélhetése" - jelezték március végi közleményükben. 

A Mentsük meg a Pécsi Állatkertet! nevű kezdeményezés elindítója, Kővári János a napokban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a program meghirdetése óta számos felajánlás érkezett az intézmény számára, ezért most a szervezők mindenkinek köszönetet mondanak, aki támogatták a Pécsi Állatkertet ebben a nehéz időszakban.

Több, mint ötmillió forint és több, mint hárommillió forint értékű természetbeni felajánlás érkezett az intézmény számára. Ennek a széles összefogásnak köszönhető, hogy ezekben a hetekben is működőképes maradt az állatkert - fogalmazott Kővári János.

A nyitás előtti napokban önkéntesek segítettek az előkészületekben, köztük - az állatkert közlése szerint - a Betyársereg tagjai is, akik adományokkal érkeztek, s kétkezi munkát is végeztek.

 

EQM - Fotó: Pécsi Állatkert