Mellár Tamás a pénzt kereste hétfőn az Országgyűlésben

2020. május 11. hétfő 15:20

Mellár Tamás a pénzt kereste hétfőn az Országgyűlésben

Mellár Tamás (Párbeszéd) a napokban közzétett konvergenciaprogramról elmondta, a kormány szerint idén 3 százalékos visszaeséssel, jövőre 4,8 százalékos növekedéssel lehet számolni, idén 5,6 százalékos lehet munkanélküliségi ráta.  

 

Szerinte ebből látszik, hogy nem valósul meg a miniszterelnök terve, hogy annyi munkahelyet teremtenek, amennyit a vírus elpusztít, ugyanis a munkanélküliségnek a válság előtti 3,5 százalékos szinten kellene maradni. A kormány az államadósság növekedése miatt nem akarja a segélyeket növelni, ennek ellenére nő az államadósság is - mutatott rá, azt firtatva, hova lesz a pénz?

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a 2008-as válságkezeléshez viszonyítva Magyarország relatív pozíciói most jók, nincsenek strukturális problémák.

Elmondta, Mellár Tamástól 2010 és 2014 között folyamatosan azt lehetett hallani, nem sikerül a gazdasági szerkezet átalakítása, válságkezelés nem hoz növekedést, nem lesz egymillió új munkahely.

A kormány ezeket a célokat elérte - mondta. Közölte, ha Mellár Tamás azt mondja a mostani célokról, nem fogják elérni azokat, ez az első jel, hogy a kormány jó úton jár.

MTI