Tisztelgett a Kamara: teljes lista

2008. február 02. szombat 02:42

Tisztelgett a Kamara: teljes lista
Éves kitüntetésekkel összekötött találkozóját rendezte meg pénteketen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Az alábbiakban a 2007-es teljesítményük okán díjazottak nevét és az indoklást közöljük.

A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről. A kamara elnöksége a következő döntéseket hozta:

Baranya Gazdaságáért Díj

A kamara „Baranya Gazdaságáért Díj" kitüntetést adományozhat évente annak a személynek, aki egy-egy gazdálkodó szervezet, vagy szakma érdekeit meghaladó, a megye gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kitüntetett munkája nyomán értékelhetően javult a megye gazdasági teljesítőképessége, a gazdaság számára fontos fejlesztési program valósult meg, vagy a gazdaság működési feltételeiben következett be jelentős javulás a megelőző évben.

A Baranya Gazdaságáért Díj kitüntetettje: Hárs József.

Indoklás:

A Dél-dunántúli régión belül a kistérségi, kisvárosi vezető mai modern példája Bóly város polgármestere. Feltétlen tisztelet övezi szűkebb és tágabb környezetében politikai hovatartozás nélkül. Hárs József átfogó koncepcióalkotó képességgel rendelkezik, következetes munkája eredményeként fejlődik a város infrastruktúrája és gazdasága. Ismeretei széleskörűek - melyeket a konkrét projektek menedzselése során partnerei maximálisan értékelnek és elismernek.

NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT: KLIKK IDE!


Az Év Üzletembere Díj

A kamara, „Az Év Üzletembere Díjat" adományozhatja annak a természetes személynek, aki egyes gazdasági szervezetek piacképességét, eredményes gazdálkodását jelentősen javító teljesítményt nyújtott a megelőző évben Baranya megyében.

Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje: Kleisz Zoltán.

Indoklás:
Kleisz úr a Matro kft. tulajdonosa és menedzsere, aki következetes piaci munkával és beruházásokkal fejlesztette cégét magas műszaki színvonalra. Beszállítói a Knorr Bremse, Festo, ISCAR, Elcoteq, Hauni Hungária kft, Traub, és Index-Werke cégeknek. A cég a gépiparban a hiányszakmaként jelentkező CNC forgácsoló szakmunkás képzés elkötelezett támogatója. Kleisz Zoltán ügyvezető a gépipari ágazat képviselőjeként részt vett a Regionális Innovációs Stratégia kidolgozásában.


Angster József Díj

A kamara, Angster József Díj kitüntetést adományozhat évente annak a természetes személynek, aki egy-egy gazdálkodó szervezet, vagy szakma érdekeit meghaladó, Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kitüntetett munkája nyomán értékelhetően javult a város gazdasági teljesítőképessége, a gazdaság számára fontos fejlesztési program valósult meg, vagy a gazdaság működési feltételeiben következett be jelentős javulás a megelőző évben. Ugyancsak kitüntetethető az a természetes személy, aki több éves munkássága, egyenletes teljesítménye alapján jelentősen hozzájárult a város gazdasági fejlődéséhez.

Az Angster József Díj kitüntetettje: Kovács Gyula.

Indoklás:
Kovács Gyula a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt vezérigazgatójaként már több éve nehéz gazdasági helyzetben, és örökölt súlyos terhek mellett vezette a gyárat. Piaci stratégiáját folyamatosan alakította a nemzetközi követelményekhez igazodva. Munkája, tervei az egész magyar porcelán ipar megmaradását, fejlesztését szolgálták. Kettős feladatot kellett megoldania sikeresen: a tradíciók megőrzésével egy időben meg kellett felelni a korszerű vállalatvezetéssel szemben támasztott elvárásoknak is, termékfejlesztést és piaci expanziót is végezve.
A Pólus projekt kulturális ipar iránya kialakításában kiemelkedő aktivitást fejtett ki, elhívatott szakembere az EKF programnak, a projekten belül számos jelentős részfeladatban vállalt szerepet, - sürgetve a munka menetét.
A Zsolnay szobor felújításában való közreműködése és a Zsolnay gyár megnyitása új típusú bemutatása, és hasznosítása sikeres kulturális attrakciónak bizonyultak. Munkássága nyomán a Zsolnay brend erősödése jelentősen hozzájárult Pécs elismertségéhez.


Életmű Díj

A kamara „Életmű Díjat" adományozhat annak a természetes személynek, aki munkásságával maradandót, példaértékűt alkotott a gazdaság területén.

Az elnökség döntése alapján az Életmű Díj kitüntetettje:
Léderer Vilmos.
Indoklás:
Léderer Vilmos a kárpitos szakma regionálisan ismert és elismert szakembere. Munkái művészi színvonalat képviselnek - jobbára történelmi, műemléki és múzeumi környezetbe kerülnek. Több évtizedes tevékenysége alatt kezei alól számos szakmunkás került ki, akik mai napig atyai tanítómesterükként tisztelik. A szakma fortélyaira önzetlenül megtanította tanulóit. Léderer Vilmos jellemezője a megalkuvás nélküli minőség.


Címzetes kamarai tanácsos

Az elnökség címzetes kamarai tanácsosi elismerő címet adományozhat azoknak a személyeknek, akik munkájukkal, szakértelműkkel jelentősen segítették és segítik a kamarát, feladatainak elvégzésében.

A címet 2007-ben Bodróné Nyúl Éva kapta.

Indoklás:
Bodróné Nyúl Éva a kamara alelnöke, a Kisvállalkozás-fejlesztési Bizottság elnöke, adózási, könyvelési területek szakértője. Tanácsaira, szakmai véleményére a vállalkozások széles köre számíthat. Részt vett a PLATO program megvalósításában, szakmai tudását többször bizonyította a Gazdaság vezetők klubjának ülésein, mint meghívott előadó.
Feladatát meghaladó elkötelezettséggel képviseli a kisvállalkozásokat az érdekérvényesítési folyamatban. Magabiztos szakmai tudására készséges emberi támogatására nemcsak a testületek, hanem a cégek közvetlenül is számíthatnak.


A Baranya Megyei Innovációs Díj

A kamara ezzel az elismeréssel kívánja honorálni azt a kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztő munkát, amely
a) termékfejlesztést
b) technológiai fejlesztést
c) technológia transzfert
d) informatikai rendszerfejlesztést
e) szolgáltatásfejlesztést
f) szervezetfejlesztést
vagy high-tech termelő beruházást valósított meg az elmúlt 2 év során.

A cím pályázattal nyerhető el, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagjaként, Baranya megyében bejegyzett vállalkozás vezetője vagy tulajdonosa ill. egyéni vállalkozó nyújthat be.

A Díj kitüntetettje, Vendler Balázs, a MarkCon Kft. ügyvezetője.


Indoklás:
Az Innovációs Díjra benyújtott pályázat témája, marketingkommunikációs és humánerőforrás célokat kiszolgáló online szimulációs rendszer létrehozása -BLOOMSys néven. A fejlesztés célja, olyan újszerű kommunikációs szolgáltatáscsomag kialakítása volt, mely rövid idő alatt, rendkívül hatékonyan képes
• 1-1 szervezet ismertségének, elismertségének mértékét növelni,
• a potenciális célcsoportot direkt módon megszólítani.
A kifejlesztett szoftver magját egy 2002-ben létrehozott tartalomkezelő rendszer adja, mely a MarkCon Informatikai Kft. saját terméke. A szakértői kör véleménye, hogy a vállalkozás értékes, innovatív megoldást dolgozott ki a vállalatok kommunikációs és HR kettős feladatira, s ezt egy piacképes komplex szolgáltatás-csomagként ajánlja.


Baranya Megyei Szakképzési Díj

A kamara „Baranya Megyei Szakképzési Díjat" adományozhat annak a természetes személynek vagy szervezetnek, aki vagy amely tevékenységének következtében
a) a megyei szakképzés működési keretfeltételei javultak,
b) a szakoktatás iránya és színvonala megfelelt a piac igényeinek,
c) teret nyert a duális képzési rendszer
d) egyes szakmák oktatási színvonala jelentősen javult,
e) a tanulók magas szintű gyakorlati oktatásban részesültek.

Az elnökség 2 díjat adott ki.

A Díj kitüntetettje a Mecsek Füszért Zrt.

Indoklás:
A Mecsek Füszért Zrt. hosszú időre visszatekintve a megye kereskedelmi ágazatában tanulók utánpótlásában igen aktívan vesz részt, szinte valamennyi üzletében tanulószerződéssel foglalkoztat tanulókat.
Szerepet vállal a szintvizsgák lebonyolításával kapcsolatos szervezői munkában, rendre szponzorálja a szintvizsga során felmerülő anyagi terheket.
A megye gazdasági életének meghatározó szereplője. A vállalat munkatársai aktívan bekapcsolódnak a szakképzés valamennyi területi feladatába.

A Díj kitüntetettje Fenyősi Gyula.

Indoklás:
Fenyősi Gyula több évtizedes szakmai munkáját a vendéglátás területén tisztelet övezi. A szakmai munkája mellett nagy energiával foglalkozott a vendéglátóipari szakmunkástanulókkal.
Pozitív gondolkodása segíti abban nevelő, oktató munkája eredménysségét.
Korrekt emberi és szakmai kapcsolatot épített ki a helyi és a régiós szakképző iskolákkal, felnőttképző intézményekkel.
A kamara „Szakképzési" bizottságának tagja, a már hagyományként, minden évben megrendezendő „Mesteravató" megszervezésében, lebonyolításában nagy részt vállal.
Kiegyensúlyozott, türelmes munkáját munkatársai diákjai egyaránt elismerik.


Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A kamara ezzel az elismeréssel kívánja honorálni a gazdasági szervezet kiemelkedő környezetvédelmi teljesítményét, amely hozzájárult a megye környezetvédelmi helyzetének javításához, új környezetbarát technológiák kifejlesztéséhez, piacképes bevezetéséhez.
A cím pályázattal nyerhető el, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagjaként, Baranya megyében bejegyzett vállalkozás vezetője vagy tulajdonosa ill. egyéni vállalkozó nyújthat be.

Az elnökség 3 díjat adott ki.

A Díj kitüntetettje a Melio Start Kft.

Indoklás:
A MELIO-START Építő és Szolgáltató Kft. 1991 óta az építőipar területén tevékenykedik. Az elmúlt évek alatt a cég jelentős fejlődésen ment keresztül, jelenleg teljes építőipari generál kivitelezési szolgáltatást nyújt megrendelői részére.
Környezetvédelmi fejlesztése a BF70.2 típusjelű törőberendezés, amellyel a bontási törmeléket újszerű, takarékos, gyors és gazdaságos újrahasznosításra alkalmas anyaggá alakítja át, jelentősen csökkentve a veszélyes hulladék mennyiségét, így járulva hozzá a környezet tehermentesítéséhez.

A Díj kitüntetettje a Környezetinformatika Központ Kft.

Indoklás:
A Környezet-informatika Központ Kft. egyik legjelentősebb tevékenysége „Az épített és a természeti környezetben végbe menő változások ciklikus kimutatására alkalmas informatikai rendszer fejlesztése" projekt kidolgozása volt.
A fejlesztés célja a Dél-Dunántúli Régió digitális ortofotó alapú, integrált térinformatikai adatbázisának létrehozása, folyamatos karbantartása és a régió intézményeinek, gazdaságának, általában döntéshozóinak térinformatikai, környezeti adatokkal történő kiszolgálása volt.
Az adatbázis közös alapja lehet a térség valamennyi önkormányzati, mezőgazdasági, környezet-természetvédelmi, vízügyi, ipari és területfejlesztési térinformatikai rendszerének, segítve a kutatás-fejlesztési valamint a különböző szakhatóságok gazdasági és környezetvédelemi döntéseinek előkészítését.


A Díj kitüntetettje a Pécsi Közlekedési Zrt.

Indoklás:
A Részvénytársaság alapvető feladata Pécs városában a közforgalmú közlekedés területén korszerű technológiákon alapuló, a lehetőségekhez mérten környezetkímélő tömegközlekedés.
A Társaság 2006-ban adta át a forgalomnak az új Kertvárosi autóbusz pályaudvart, mely két sűrűn lakott területen elhelyezkedő autóbusz végállomást váltott ki, javítva ezzel az ott élő emberek életminőségét.
Az anyagi lehetőségeihez mérten Euro3 környezetvédelmi besorolású autóbuszokat állított forgalomba, amelyek káros anyag kibocsátása több mint 50%-al alacsonyabb.
A társaság emellett a környezet védelme érdekében komolyan fejleszti technológiai színvonalát, a város levegőjének megóvása érdekében.


Kiváló Kamarai Munkáért Díj

A kamara „Kiváló Kamarai Munkáért Díjat" adományozhat annak a természetes személynek, akinek munkája nyomán az adott kamarai szervezeti egység, vagy a kamara egészének eredményessége, hatékonysága javult.

Az elnökség döntése alapján ketten részesültek a kitüntetésben.

A Díj kitüntetettje Csomor Miklósné.

Indoklás:
Csomor Miklósné minőségügyi szakértő 5 éven át kiemelkedő szakértői munkát végzett a Dél-Dunántúli Minőségi Díj rendszerének értékelőjeként, és teamvezetőként. Odaadó szakmai figyelemmel a pályázatok bírálatát. A szakmai tapasztalatai alapján trénerként hatékonyan segít a valóságos üzemi problémáik kezelésében, a TQM módszerre alapozva.

Kiváló Kamarai Munkáért díjban részesül Vörös Gábor.

Indoklás:
A Jurta Plusz Kft. ügyvezetője, Vörös Gábor, négy évig a Kamara Építőipari szakmai osztály elnöke volt, segítve a megye építőipari cégeinek szakmai munkáját, piaci jelenlétüket. Elhivatott támogatója a történelmi belváros rekonstrukciós újjáépítésének, különösen a világörökségi helyszínek, a Cella Septichora helyreállításában volt kiemelkedő szerepe. A megye építőipari cégeit összefogó szakmai szervezetek és az Építőipari Szimpózium rendezvényeinek fő szervezője, támogatója.


Az Év Kézművese Díj

A kamara „Az Év Kézművese Díjat" adományozhat
a) tradicionális kézműves szakmák elismert művelőjének, a hagyományok őrzőjének,
b) a szakmai kultúra fejlesztőjének,
c) piacképesen, eredményesen gazdálkodó kisvállalkozásnak.

Az elnökség döntése alapján az Év Kézművese Díj kitüntetettje
Vámos Csaba.


Dr. Fáy Mihály Díj

A kamara Mohács város gazdasági fejlődését elősegítő munkásság elismerésére „Dr. Fáy Mihály Díjat" adományozhat. A díjat, az egyes gazdasági szervezetek érdekén túlmutató, a város gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerésére alapította a kamara.

A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Miskolczi Imre, a Pikker Kft. ügyvezetője.


Indoklás:

Miskolczi Imre az 1992-ben alakult, mohácsi Pikker Kft. ügyvezető igazgatója. A kezdetben vágóhídként üzemelő vállalkozás tevékenysége az évek során kis- és nagykereskedelmi, majd édesipari tevékenységgel bővült, a jövőt tekintve rövidtávú terveiben pedig húsfeldolgozó üzem beindítása szerepel. A Kft. 13 fővel kezdte meg működését, amely napjainkra 75 főre emelkedett. Dolgozóit tudatosan a városból és vonzáskörzetéből alkalmazza, megbízásait túlnyomórészt helyi vállalkozókkal végezteti el, mely által elősegíti a helyi foglalkoztatás javulását, a város és a térség fejlődését.
Miskolczi Imre rendkívül tevékeny, határozott és előrelátó üzletember, igényes a munkájára és környezetére. Társadalmi szerepvállalása az egészségügy, a sport és a kultúra területén folytatott támogató tevékenységben nyilvánult meg.


Mohácsi Szakképzési Díj


A mohácsi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Nagy Tibor.


Indoklás:

Nagy Tibor 1968-tól a mohácsi Halászcsárda üzletvezetője. A kezdetektől, azaz közel negyven éve foglalkozik tanulóképzéssel. A 70-es évektől felszolgáló, a 80-as évektől pedig már szakács szakmában is oktat fiatalokat. E hosszú időszak alatt százon túli azoknak a szakképzett embereknek a száma, akik Nagy Tibortól sajátították el a szakmákat. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja, mely szervezettől 2000-ben a vendéglátás és idegenforgalom területén végzett munka elismeréseként átvette a Snitta Sámuel Díjat. Kiváló szakember lévén a tanulók korrekt felkészítése, folyamatos, magas színvonalon végzett oktató munka jellemzi. Ebben a tanévben tizenhat tanulóval foglalkozik.


Szigetvár Gazdaságáért Díj

A kamara Szigetvár város gazdasági fejlődését elősegítő munkásság elismerésére „Szigetvár Gazdaságáért Díjat" adományozhat. A díjat, az egyes gazdasági szervezetek érdekén túlmutató, a város gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerésére alapította a kamara.

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Mannó Pál.


Indoklás:

A Trust Hungary Zrt. 1992-ben alakult Szigetváron, és 1999 óta gyárt barrique tölgyfahordókat.
Szinte felsorolhatatlan az évek során megvalósított bővítés és fejlesztés a cég életében, a lassan hagyományossá és híressé váló Trust minőség jelentős piaci keresletre tett szert valamennyi földrészen.
Mégis, a 2007-es esztendő kiemelkedő változásokat hozott A termelés további bővítése, valamint a gyorsabb, hatékonyabb információs rendszer illetve a környezetterhelés csökkentése céljából az év közepétől jelentős beruházás vette kezdetét.
Ennek elemei:
• a teljes gazdálkodást lefedő, integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése; kapacitásbővítő gépsorok;
• elszívó-rendszer és szárítókapacitás bővítése;
• fűrészpor kiporzásának megszüntetése amellyel egyúttal új terméket -fa brikettet- állítanak elő,
• fűtésracionalizálás oly módon, hogy a technológiában keletkező hőt, fűtésre fordítják.
Jelenleg a világ 44 országának borászataiban vásárolnak Trust hordókat, amelyek Szigetvár hírét is öregbítik szerte a világban.


Szigetvári Szakképzési Díj


A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Kuba Károly.


Indoklás:
Kuba Károly a térség és a város egyik meghatározó vállalkozása a Hőszig Kft mellett több vállalkozás igazgatójaként jelenleg 320 főt foglalkoztat Szigetváron.
A piaci igényeknek megfelelően a hőszigetelt üveggyártásban és fém-szerkezet gyártásban is javarészt szakképzett munkaerőt foglalkoztat, szem előtt tartva folyamatos szakmai képzésüket.
Ebben az évben a felnőttképzés keretein belül 30 üveges és 10 lakatos képzéséről gondoskodott.
A saját nevelésű, tanulószerződéses tanulói magas szintű gyakorlati oktatásban részesülnek és tanulmányaik végén biztos munkahelyet kínál számukra.
Jelenleg 15 tanuló képzéséről gondoskodik.


Szigetvári Idegenforgalmi Díj

A szigetvári városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje a Sziget-Víz Kft.

Indoklás:

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz, ezért is volt már közel ötven éve város egyik leghőbb vágya a gyógyfürdő megépítése, amely építési munkálatai végül ez év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó - nem mindig probléma mentes - építkezés eredményeként Szigetvár város szívében impozáns, létesítmény nőtt ki.
A gyógyfürdő hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit. Az 1,2 milliárd Ft-os beruházás a helyi önkormányzat finanszírozásában, a Sziget-Víz Kft. által felvett hitelből és a Széchenyi terv pályázaton nyert összegből valósult meg. Emellett a 1475 m2-es szigetvári Tanuszoda a Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium támogatásával - úgynevezett PPP-program (a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló projekt) keretében valósult meg.
A szigetvári fejlesztések, - a vár, a gyógyfürdő a rehabilitációra szakosodó kórház, a szőlő kultúra fejlődése és számos más attrakció - egyre tudatosabban és szervesen illeszkednek a Pécs fejlesztési pólus stratégia megvalósításába. A cég éppen az e célra létrejött, a kamara által kezdeményezett, Szigetvári Idegenforgalmi Klaszter alapító tagja.


Jánosi Engel Adolf Díj

A kamara Komló város gazdasági fejlődését elősegítő munkásság elismerésére „Jánosi Engel Adolf Díjat" adományozhat. A díjat, az egyes gazdasági szervezetek érdekén túlmutató, a város gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerésére alapította a kamara.

A komlói városi elnökség döntése alapján a Jánosi Engel Adolf Díj kitüntetettje:
 
Lakics Péter.

Indoklás:

Lakics Péter úr a Lakics Gép- és Szerkezetgyártó Kft. ügyvezető igazgatója , amely a Lakics cégcsoport tagja. A cégcsoport teljes körűen felkészült a korszerű hegesztett acélszerkezetek gyártására. Komlói gyáregységben lakatos-hegesztő tevékenység, felületkikészítés, komplett mechanikai megmunkálás folyik, termék strukturájában illeszkedve a Pécs fejlesztési pólus környezetipari pilléréhez. Lakics Péter a városi és térségi vállalkozásokkal, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel személyes, jó kapcsolatot ápol. Jelentős az érdeme a sikeres cég szervezésében és irányításában, amely a térség meghatározó vállalkozásává nőtte ki magát. Széleskörű nemzetközi kapcsolataiban erősíti a város hírnevét, gazdasági jelentőségét.


Komlói Szakképzési Díj


A komlói városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Pozsár Sándor.

Indoklás:

Pozsár Sándor a Kőka Kft. ügyvezetőjeként tevékeny részt vállalt a nappali tagozatos - hiányszakmának számító - lakatos képzés közel 10 év utáni újra indításában Komlón. Folyamatosan törekszik a Kőka Kft munkatársainak szakmai továbbképzésére, ennek eredményeként jelentősen nőtt a vállalat munkatársainak képzettsége.


Than Károly Díj
A kamara Siklós város gazdasági fejlődését elősegítő munkásság elismerésére „Than Károly Díjat" adományozhat. A díjat, az egyes gazdasági szervezetek érdekén túlmutató, a város gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerésére alapította a kamara.

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Than Károly Díj kitüntetettje
ifj. Bernáth László.

Indoklás:

A Bern Zrt, jogelődjei - az 1991-ben megalakult, elsősorban mély- és vízépítési tevékenységet folytató Mélyvíz Bt és a 2004-ben profilbővítési céllal, ingatlanfejlesztési és generál kivitelezési munkálatokat felvállaló Bern Építő Kft- összeolvadásából jött létre.
A társaság olyan hatékony szervezetként működik, amely egyben emberközpontú, mind az üzleti, mind a társadalmi életben egyaránt.
A társaság számára a szolgáltatás minősége és az ügyfél maximális elégedettsége a legfontosabb, és tevékenységüket a természettel összhangban és annak megóvása érdekében folytatják.
Ezek megvalósulását látjuk többek között:
- a Beremendi személyforgalmi határátkelőhely kivitelezési munkáiban;
- a drávaszabolcsi Köztársaság téri és Fő utcai zöldfelületek felújításában;
- Siklós, Dózsa György út, korszerűsítési és közművesítés munkákban;
- Baranya Hotel, „D" épület kivitelezési munkájában;
- A harkányi Ormánysági Talpasház rekonstrukciójában;
- És a harkányi Xavi Hotel melletti park építésében.


Siklósi Szakképzési Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Jójártné Szeibert Natália.

Indoklás:

Jójártné Szeibert Natália 1978-tól dolgozik szakmájában, sok hazai és külföldi versenyeken indult, a legbüszkébb az 1983-ban a budapesti Sportarénában megrendezett Nemzetközi Fodrászverseny 6. helyezésére. 1995-ben lett szakmája Mestere, 2000-ben az Ipartestület az Év Iparosának választotta.
Ugyanebben az évben a Baranya Megyei Önkormányzattól kitüntetést vehetett át az eredményes tanári munkájáért.
1994 óta foglalkozik tanulókkal, akikben nemcsak a diákot látja, hanem a szakma fejlődésének zálogát is. Tanulói bármilyen hazai és nemzetközi versenyen általában az élmezőnyben végeznek.


Siklósi Idegenforgalmi Díj

A siklósi városi elnökség döntése alapján a Díj kitüntetettje Lévai Miklós.

Indoklás:

Lévai Miklós 10 éve vezeti a Hotel Agrót, A hotelből szisztematikus munkával komplex balneológiai létesítményt alakítottak ki, jelentős mértékben növelve a gyógy turizmusban betöltött szerepüket. A gyógymedence mellett fitness blokkot is építettek. A fejlesztések eredményeként a szálloda 2000-től gyógyszálló minősítést kapott, így a térség egyetlen gyógyvízzel rendelkező szállodája. Idén január elsejétől 4 csillagos besorolású gyógyszállóként üzemel. Tevékenységük illeszkedik a Pólus stratégia egészségipari pillérébe.
A térség idegenforgalmában részt vevő további vállalkozókkal megalakította 2006-ban a Harkányi Turisztikai Egyesületet, amelynek célja a vállalkozók és a városok összefogása a turizmus fejlesztése és Harkány piacra kerülése érdekében.


A kamarai testületek javaslatára idén az elnökség elismerő oklevelek adományozásáról döntött:

A vállalkozás innovációs teljesítményéért az Innovációs Bizottság előterjesztésére elismerő oklevélben részesül:

Kakas Sándor, a Mecsek Drog Kft. ügyvezetője

Dr. Debreczeni László, a Natur Med Kft. ügyvezetője

Kiváló kamarai munkáért elismerő oklevélben részesül:

Marton Judit ügyfélszolgálati munkatárs

Szemere Adrienn szakképzési referens

Rabb Szabolcs a PBKIK Oktatási Központ Kft. ügyvezetője