Tizennyolcan sérültek meg Baranya útjain egy hét alatt, egy ember meghalt

2019. november 27. szerda 18:55

Tizennyolcan sérültek meg Baranya útjain egy hét alatt, egy ember meghalt

Múlt héten összesen 45 baleset történt Baranyában, 33 anyagi káros és 12 személyi sérüléssel járó. A sérüléses balesetek közül 6 könnyű, 5 súlyos sérüléssel végződött, míg egy baleset halálos kimenetelű volt.  

 

Ezekben a balesetekben összesen 18-an sérültek meg, közülük 11-en könnyebben, 6-an súlyosan, egy ember pedig kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A balesetet okozó sofőröknél nem merült fel az ittasság gyanúja, azonban 2019. október végéig már 550 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a baranyai rendőrök.

Az okozók többsége személygépjárművel közlekedett, de tehergépkocsival és kerékpárral közlekedő is okozott balesetet. A legjellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás volt.

Az október 18-i halálos kimenetelű baleset úgy következett be, hogy Pécsett egy személyautó a hajnali órákban a zebrán elütött egy gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

A halálos baleseteknél a három leggyakoribb ok a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megszegése.

Forrás: BMRFK