Újabb unokázós csalókat kapcsoltak le Baranyában, hárommilliót nyúltak le - Videó!

2020. július 30. csütörtök 12:03

Újabb unokázós csalókat kapcsoltak le Baranyában, hárommilliót nyúltak le - Videó!

A komlói rendőrök két nap alatt elfogták az elkövetéssel gyanúsítható párost.

 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek" Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei szerdán délután Lovászhetényben egy 25 éves véméndi férfit és egy 21 éves szebényi nőt fogtak el, majd előállították őket a Komlói Rendőrkapitányságra.

A gyanú szerint egy pécsváradi asszonyt azzal hívtak fel 2020. július 27-én délután, hogy a fia balesetet szenvedett. A hívó azt mondta, hogy nem sérült meg senki, de a fia a másik autóban kárt okozott, és azt meg kell téríteni.

A telefonáló hárommillió forintot kért, és szóval tartotta a sértettet, majd időközben megérkezett az asszony lakására egy férfi, aki azt állította, hogy őt küldték a pénzért. A sértett átadta neki a pénzt, majd a férfi távozott a helyszínről.

A telefonáló továbbra is szóval tartotta a nőt, hogy a társa minél messzebbre juthasson, és hogy a sértett addig se tudjon mást felhívni.





A komlói rendőrök a nyomozás során beazonosították a csalókat, majd 48 órán belül elfogták a két feltételezett elkövetőt. Előállították őket a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során beismerték tettüket. Őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásukat.

A rendőrök a vagyonbiztosítás keretében egy autót, 800 ezer forint készpénzt és egy tévét foglaltak le.

A férfi és a nő ellen csalás elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK